mandag 11. januar 2010

Helg med kuling, regn og perlemorskyer

Vi kan se tilbake på en helg med mye dårlig vær. Både lørdag og søndag bød på stiv kuling og regn; ikke akkurat det optimale januarværet - og i alle fall ikke på våre breddegrader. Lørdagen ble derfor brukt til å rydde vekk jula. Det er like greit å gjøre slike ting når været ikke vil spille på lag.

Søndagen måtte vi en tur ut selv været ikke var stort bedre enn dagen før. Jeg lurte et øyeblikk på om det var noen vits i å ta med kameraet siden vinden ulte rundt hushjørnene, regnet pisket på vinduene og skydekket var både grått og trist. Det virket ganske usannsynlig at det skulle dukke opp noen spennende fotomotiv. Det ble heldigvis med tanken, siden jeg sjelden eller aldri drar noen steder uten fotoapparatet med.

Vi kjørte fra Hasvik i retning Sørvær. Det var ganske så deprimerende å se at det lille vi hadde hatt av snø stort sett var regnet vekk, og at det fløt av vann overalt. Da vi kom til Sandvika hadde skydekket lettet litt, og det var sluttet å regne. Vi stoppet derfor der og gikk en tur langs den flotte sandstranda.

Plutselig oppdaget vi noen flotte perlemorskyer på himmelen, og da fikk jeg det travelt. Jeg fikk bare tatt noen få bilder før de var borte like plutselig som de dukket opp. Ikke lenge etter kjørte vi videre mot Sørvær, og perlemorskyene dukket fram fra bak de mørke skyene med jevne mellomrom. Ulempen var at det var begynt å bli ganske mørkt, og stativ kunne jeg bare glemme på grunn av den sterke vinden. Løsningen ble da å fotografere med høy ISO; med ganske varierende resultat. Det var uansett en fin opplevelse å være vitne til dette relativt sjeldne fenomenet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar