fredag 12. februar 2010

Kald dag i Hasvåg

Lørdag 30. januar var en frisk dag. Gradestokken viste 8-10 minusgrader, og i tillegg var det vind opp til kuling i styrke. En riktig så iskald dag, med andre ord - men det var ingen grunn til å sitte inne å sture av den grunn.

Etter å ha diskutert litt med meg selv, fant jeg ut at jeg ville ta en tur rett i nærområdet. Som tenkt så gjort. Jeg tok snarveien over golfbanen mot Singsnes og Hasvåg. Man trenger ikke nødvendigvis å dra så langt for å ha fine naturopplevelser.

Lørdagen bød på et vakkert pastellfarget lys. Dette kombinert med de islagte steinene i fjæra og havet var et vakkert skue. Plutselig ble jeg imidlertid oppmerksom på skyene på himmelen. Jeg skvatt nesten da jeg så dem - så voldsomme var de. "Så sinte dere ser ut", tenkte jeg med meg selv.

Disse skyene har sikkert et fint meterologisk navn, men det har jeg ikke funnet ut av enda. Hele opplevelsen var egentlig ganske uvirkelig. Jeg kan ikke huske å ha sett så voldsomme skyer tidligere, og var glad for at jeg var ute til rett tid og fikk oppleve dette.

Ellers lot jeg meg nok en gang forbause over den nesten totale mangelen på snø. 30. januar i Finnmark skal ikke være slik. For en merkelig vinter!

3 kommentarer:

 1. Fantasktiske skyer! Ser ut som det er tatt rett ut av en fantasyfilm. Vakkert :)
  (Det likner på linseskyer, men det får ekperter svare på)

  Mvh Bodil (www.udstuen.net)

  SvarSlett
 2. very nice photos. I watched with pleasure.

  SvarSlett
 3. This is a very good post! Just keep updating much useful information

  SvarSlett